تیرگی نواحی خاص – هایپرپیگمانتاسیون

تیرگی نواحی خاص بدن
عناوین مقاله

تیرگی نواحی خاص بدن مشکلی معمولی است که باعث نگرانی افراد می‌شود. هایپرپیگمانتاسیون یا تیره شدن بیش از حد پوست می‌تواند بر روی هر قسمتی از بدن انسان رخ دهد. این امر زمانی اتفاق می‌افتد که میزان ملانینی که در پوست جمع می‌شود بیشتر از حد متوسط آن است. برخی از انواع هایپرپیگمانتاسیون برای مثال ملاسما ظاهر خاصی دارند. از سویی دیگر، ممکن است انواع دیگر هایپرپیگمانتاسیون مشخصه خاصی نداشته باشند. یک نمونه آن هایپرپیگمانتاسیون در نواحی خاص بدن است. در واقع وضعیتی رایج و معمول برای بسیاری افراد است و نیازی نیست که به خاطر آن خجالت بکشید.

دلایل مختلفی برای این امر وجود دارند که نواحی خصوصی بدن مستعد هایپرپیگمانتاسیون شوند. ملانوسیت ها سلول هایی در بدن هستند که ملانین تولید می‌کنند. ملانین رنگدانه ای است که باعث می‌شود پوست، مو و چشم رنگ خود را داشته باشند. ملانوسیت ها به طور طبیعی در مقادیر زیاد در ناحیه تناسلی و کشاله ران وجود دارند.

علت هایپرپیگمانتاسیون؛ تیرگی نواحی خاص بدن چیست؟

اصطلاح “عرق سوز” برای توصیف تیرگی ناحیه ای از بدن استفاده می‌شود که در آن دو بخش پوست به یکدیگر مالیده می‌شوند یا در تماس با یکدیگر هستند. کشاله ران و ناحیه تناسلی از جمله این نواحی است.

زمانی که بخش هایی از پوست به یکدیگر مالیده می‌شوند ممکن است به علت اصطحکاک سوزش و التهاب به وجود آید. لباس های چسبان و لباس های زیر نامناسب نیز می‌توانند این اصطحکاک را بیشتر کنند.

ممکن است التهاب به وجود آمده خفیف باشد و چیزی به جز اذیت گاهگاهی به نظر نرسد.اما در صورتی که این وضعیت برای مدت زمانی طولانی ادامه پیدا کند می‌توانند اثرات بلندمدتی به جا بگذارد. پاسخ بدن به این شکل از سوزش در طول زمان، استفاده از سلول‌هایی مانند ملانوسیت ها برای نواحی آسیب دیده است. این امر به افزایش رنگدانه سازی منجر می‌گردد.

عدم جابه جایی هوا

به علت جنس یا مدل لباس یا آناتومی طبیعی بدن – به سوزش موضعی منجر می‌شود و می‌تواند چرخه پاسخ التهابی یعنی تولید ملانین را بدتر کند و باعث افزایش رنگدانه سازی شود. علاوه بر این، عدم جابه جایی هوا می‌تواند باعث شود که باکتری‌ها و قارچ‌ها رشد کنند و ملانوسیت‌های بیشتر در آن ناحیه فعال شوند و در نتیجه پاسخ التهابی به وجود آید.

سن و هورمون‌ ها

سن و هورمون‌ها از جمله فاکتو‌ر‌های دیگری هستند که به هایپرپیگمانتاسیون نواحی خاص بدن کمک می‌کنند. هورمون‌ها عملکردهای بیشماری را در بدن انسان تنظیم می‌کنند. در هنگام بلوغ، سطح برخی از هورمون‌ها افزایش پیدا می‌کند.

در پاسخ به این تغییرات هورمونی، نواحی خصوصی بدن در هنگام بلوغ شروع به تیره شدن می‌شود و ممکن است با بالا رفتن سن تیره شدن پوست آن نواحی ادامه پیدا کند.

افزایش تستسترون (هورمون جنسی مردانه) در طول و بعد از بلوغ می‌تواند باعث تیره شدن آلت تناسلی مردانه و نوک پستان ها شود. و در طول دوران بلوغ، استروژن(هورمون جنسی زنانه) افزایش پیدا می‌کند و افزایش آن در زمان بارداری می‌تواند باعث تیره شدن لابیا و آرئول شود. قرص‌های جلوگیری از بارداری یا درمان های هورمونی دیگر نیز می‌توانند این اثرات را تشدید کنند.

تشخیص هایپرپیگمانتاسیون یا تیرگی نواحی خصوصی بدن چگونه است؟

هیچ گونه آزمایشی برای هایپرپیگمانتاسیون نواحی خاص بدن وجود ندارد. تنها با چشم می‌توان به این امر پی برد. ممکن است پزشک از شما سوالاتی بپرسد که چه زمانی این تیرگی ها شروع شده است و درباره سابقه پزشکی شما به طور کلی سوالاتی بپرسد تا مطمئن شود که شرایط پزشکی خاصی که به هایپرپیگمانتاسیون مرتبط می‌شوند وجود ندارند.

آیا تیرگی نواحی خاص بدن امری نگران کننده است؟

هایپرپیگمانتاسیون نواحی خاص بدن امری بسیاری رایج و معمول است. در واقع، تقریبا تمامی افرادی با این امر روبه رو می‌شوند. باید بدانید که نیازی نیست که به علت این امر خجالت بکشید یا اضطراب داشته باشید.

برخی بیماری ها می‌توانند شروع یا میزان هایپرپیگمانتاسیون نواحی خصوصی بدن را افزایش دهند که عبارتند از:

  • دیابت
  • بیماری آدیسون
  • پرکاری تیروئید
  • هموکروماتوز (بالا بودن سطح آهن در بدن)

حقایقی درباره هایپرپیگمانتاسیون یا تیرگی نواحی خاص بدن

تیره شدن پوست نواحی خصوصی بدن امر رایج و معمول است و هیچ نیازی نیست که به خاطر آن خجالت بکشید. در نواحی تناسلی تعداد زیادی ملانوسیت وجود دارند آن‌ها سلول هایی هستند که ملانین رنگدانه پوست را تولید می‌کنند. هورمون‌ها و فاکتورهایی مانند اصطحکاک می‌توانند به تیره شدن پوست کمک کنند.

تیره شدن نواحی تناسلی همانند ضایعات رنگی خوش خیم مانند مول ها و علایم مادرزادی امری رایج و معمول است. هرچند که معمولاً پوست ناحیه تناسلی در معرض نورخورشید قرار ندارد اما ممکن است سرطان پوست در آن ناحیه رخ دهد پس در صورت علائم غیرعادی تیره پوست یا تغییر آن، پزشک باید آن را معاینه کند.

آیا می‌دانستید؟

هایپرپیگمانتاسیون به طور برابر در مردان و زنان وجود دارد. با این حال احتمال بیشتری وجود دارد که زنان برای این امر به دنبال مشاوره باشند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *